Lippenhuizen – Bij een ernstig verkeersongeval op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen zijn zaterdagmiddag twee personen uit Drachten om het leven gekomen.Beide personen, een man van 44 jaar en een vrouw van 64 jaar, zaten samen in de auto. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. De drie inzittenden van de andere auto raakten niet gewond. Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Wel is duidelijk dat er geen sprake was van een frontale aanrijding. Onderzocht wordt of beide voertuigen elkaar hebben geraakt waarna de bestuurder uit Drachten de controle over het voertuig is verloren.

De auto die door de 44-jarige man uit Drachten werd bestuurd kwam tegen een boom tot stilstand. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. Vanwege het onderzoek is de bestuurder van de andere auto aangehouden. Het gaat om een 72-jarige man uit Jubbega.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Om die reden heeft de Verkeersongevallenanalyse (VOA) sporenonderzoek gedaan op de Sweachsterwei. Ook worden beide betrokken auto’s aan een nadere inspectie onderworpen.

Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval of iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

 

Over de fotograaf

mm

Henk Stoelwinder

Fotograaf Gorredijk en omstreken

Over de fotograaf

mm

Willem Veenstra

Fotograaf Drachten en omstreken

Over de fotograaf

mm

Raymon Roersma

Fotograaf Drachten en Omstreken

error: Content is protected !!