Kort Nieuws

Overheid stuurt vandaag om 12:00 uur NL-Alert controlebericht

Landelijk – De overheid stuurt maandag 7 december om 12:00 een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van deze test die twee keer per jaar door de overheid verstuurd wordt verstuurd kunnen inwoners van Nederland controleren of hun telefoon goed is ingesteld om NL-Alert berichten te ontvangen.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je informatie en updates kunt vinden.

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

NL-Alerts worden uitgezonden door de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Tijdens een ramp, ernstig incident of crisis bepaalt de overheid in welk gebied het NL-Alert wordt uitgezonden. Alle zendmasten die bereik hebben in het gebied, zenden het NL-Alert uit.

Maandag 7 december 2020 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Bekijk deze pagina voor meer informatie over het controlebericht.

mm
Fotograaf Drachten en Omstreken

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!