Drachten- Na de hevige wolkenbreuk die woensdag in de namiddag plaatsvond, zijn de meeste problemen weer verholpen.De brandweer en de werknemers van de Gemeente Smallingerland hebben er woensdag alles aan gedaan om de schade zo beperk mogelijk te houden. Hier een overzicht van de meeste schades die zijn voorgevallen tijdens de wateroverlast.

Een aantal grote gebouwen liepen ook waterschade op.

De Lawei
Hier kwam het water omhoog uit de toiletten. Ook kwam het water vanuit het dak naar beneden. De brandweer werd ingezet en het personeel is met man en macht bezig geweest om de wateroverlast tegen te houden.

Zwembad De Welle
In het zwembad kwamen uit allerlei putten het water omhoog. Hierop is besloten om het zwembad te sluiten. Donderdag om 13.00 uur is het zwembad weer geopend. De schade is beperkt gebleven.

Museum Drachten
De brandweer werd ingezet om met pompen het wateroverlast tegen te gaan. Door de hevige regen is er schade ontstaan. Hoe groot de schade exact is, is niet bekend. Wel is Stichting Salvage ter plaatse geweest om de schade op te nemen

Tankstation op De Langewest
Niet alleen de gehele Langewest liep onder water, maar ook bij het Tankstation was het raak. Hier spoot het water de toilet uit wat er voor zorgde dat ook de gehele vloer onder water kwam te staan. In de video is te zien hoe het er aan toe ging.

18.05 uur
Door de hevige regenval waren een aantal straten in de avond afgesloten. De Eikesingel, De Lange West en verschillende fietstunnels waren afgesloten.

18.35 uur
Door de hevige regenval ontstonden er storingen in de rioolgemalen. De bliksem is in een gemaal ingeslagen.

De fietstunnel bij de Martinus de Boerstraat was afgesloten. Dit werd gedaan omdat hier een elektriciteitskast onder water stond. De Lange West was afgesloten tussen Mc Donalds en de rotonde De Tijen. De Eikesingel was helemaal afgesloten.

19.00 uur
De fietstunnel bij de Rien – industrieterrein De Haven was afgesloten.

19.45 uur
Alle doorgaande wegen zijn weer open. De fietstunnels waren in de nacht van woensdag op donderdag nog afgesloten.

Verder waren er nog meldingen van een groot gat in de weg op de Middelwyk. Dit gat is inmiddels gerepareerd. Op De Boeg is een groot gat in het asfalt ontstaan. Op verschillende plekken in Drachten kwamen nog meldingen van putdeksels die omhoog waren gekomen door het water. In de gehele omgeving waren meerdere vijvers overlopen.

De dag na de regenval
De gemeente is druk bezig geweest om alle meldingen die binnen kwamen op woensdag 28 juni 2017 te verhelpen. De meeste wateroverlast meldingen werden de avond zelf nog opgelost.

Over de fotograaf

mm

112Drachten

Fotograaf: Drachten en omstreken.

error: Content is protected !!