Overig Nieuws

Dit is waarom mensen steeds vaker voor een e-bike kiezen

Friesland-Nou is een gewone fiets al heel erg handig in het drukke verkeer, met een e-bike ben je echter meer mans.

Dat is ondertussen wel duidelijk geworden. Niet voor niets maken steeds meer mensen gebruik van de elektrische fiets. De elektrische fiets dames en heren vindt gretig aftrek en het aantal aanbieders van deze fietsen wordt groter en groter Dat zorgt voor de nodige concurrentie en dat maakt dat deze fietsen voor een steeds scherpere prijs aangeboden kunnen worden. Kort na de introductie van de e-bike was de fiets erg duur, die tijd is echter geweest.

Lagere kosten bij het gebruik van de elektrische fiets

Over de kosten gesproken, per saldo kun  je beter voor een elektrische fiets kiezen afgezet tegen het gebruik van een auto. Zo is van brandstofkosten geen sprake en heb je met de e-bike ook niet te maken met wegenbelasting. En wat te denken van bijvoorbeeld parkeerkosten. De elektrische fiets parkeer je overal en gewoon gratis voor de deur. Hoe anders is het met de auto en de steeds maar stijgende parkeerprijzen, zeker in de binnensteden. Verder is het bekend dat de e-bike zo aan kwaliteit gewonnen heeft dat van onderhoudskosten amper nog sprake is tegenwoordig. Wat betreft de kosten is het dus erg verstandig om voor de fiets met elektrische trapondersteuning te kiezen.

Je pakt sneller en vaker de e-bike en verbrandt zo extra calorieën

Ook als je gebruik maakt van de elektrische fiets beweeg je wel degelijk zelf voldoende en verbrand je calorieën. Het is niet zo dat de fiets al het werk voor je doet Je moet wel degelijk zelf trappen. Weliswaar iets minder dan bij een gewone fiets, maar toch. Verder is uit onderzoek gebleken dat de e-bike vanwege het comfort veel vaker gepakt wordt. Je beweegt dan dus relatief meer en verbruikt zo dus relatief ook meer calorieën.

Je neemt de elektrische fiets gemakkelijk overal mee naar toe

De elektrische fiets kun je in de trein of met de auto eigenlijk overal mee naartoe nemen. Zo wordt de e-bike dus ook interessant als jij iemand bent die wel van een fietsvakantie houdt. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen die het gebruik van de e-bike voor het milieu heeft. Gebruik je de e-bike dan is van CO2-uitstoot geen sprake. Hoe anders is dat bij de auto. Ook beweeg jij je geruisloos in het verkeer, dit in tegenstelling tot wanneer je een auto gebruikt.

Studenten gaan met de e-bike naar school

Ga je naar een willekeurige fietsenwinkel dan zul je merken dat het aanbod aan elektrische fietsen voor dames en heren sterk gestegen is. Had je voorheen nog slechts beperkte keuze. Hoe anders is dat nu. Er is een e-bike voor iedereen en deze fiets is zeker niet alleen populair onder de wat oudere mensen. Zo zie je steeds meer studenten die met de e-bike naar school gaan. Dat maakt de e-bike dus een fiets voor echt iedereen.

Adv

Comments are closed.

0 %
error: Content is protected !!